Josep M. Mestres Quadreny @ Tinta Invisible

mestresquadreny

Trànsit boreal‘ és una obra aleatòria que el compositor Josep M. Mestres Quadreny (vídeo) va crear per a l’exposició ‘De Cop de poma a Trànsit boreal. Música, art, ciència i pensament‘ dedicada a la seva trajectòria, que es va poder veure a l’Arts Santa Mònica a primers del 2011. Després, aquesta peça va formar part d’una carpeta d’artista (vídeo) amb el mateix nom, un treball de Mestres i del pintor Alfons Borrell, editat i publicat per l’editorial gràfica Tinta invisible. Ara es pot adquirir la música sola. Tinta invisible també ha recuperat un altre treball de Mestres Quadreny, ‘Aronada‘, que data de 1972. Escolteu-ne un fragment:

Update Required
To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.

‘Aronada’ inclou quatre versions de l’obra: ‘Aronada’ de la banda Big Bang Valona de Sant Pol de Mar (2011); ‘Aronada’ de Jane Mannig (1972); ‘Quina. (Aronada amb instruments Baschet)’ (1979); i ‘Aronada’ de Robert Armengol (1972).

El compositor Josep M. Mestres Quadreny (Manresa, 1929) és un representant destacat de la segona avantguarda a Catalunya. Ha estat precursor de la música electroacústica a la península, el primer en utilitzar l’ordinador per compondre, creador de música aleatòria i autor de músiques visual. Químic de professió, la combinació de música i ciencia l’ha convertit en un creador únic.

+ info | http://www.tintainvisible.cat/ca/node/4835

11. January 2012 by
Categories: net, news, publications | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.